W dniach 27-28 kwietnia odbędzie się I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów Nauk Przyrodniczych Człowiek – Żywność – Środowisko. Konferencja odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Edukacji Ekologicznej UR w Iwoniczu.
Konferencja będzie miała na celu poszerzenie wiedzy z zagadnień dotyczących szeroko pojętej biotechnologii, technologii żywności, a także wpływu środowiska i różnych czynników na zdrowie i funkcjonowanie organizmu ludzkiego.
W konferencji mogą brać udział studenci, doktoranci i pracownicy naukowi (do 35 roku życia). Udział w sympozjum oprócz uczestników z Polski, wezmą przedstawiciele z wielu krajów europejskich: Belgii, Szwecji, Niemiec, Grecji, Słowacji, Słowenii, Czech, Serbii, Chorwacji, Rumunii, Ukrainy i Rosji. Warto zaznaczyć, że konferencję zaszczycą swoją obecnością światowej sławy profesorowie: Patrick Fickers (Belgia), Volkmar Passoth (Szwecja), Vladimir Mrsa (Chorwacja), Andrzej Sybirny (Polska, Ukraina), Danuta Kołożyn – Krajewska, Grażyna Jaworska.
Spotkanie zostało zorganizowane przez SKN Technologów Żywności „FERMENT” działające na Wydziale Biologiczno-Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Plan konferencji:
27.04.2017
- 7:30 – 20:30 Rejestracja uczestników (Iwonicz)
- 9:00 – Transfer z Rzeszowa do Iwonicza (przystanek PKP/PKS Wagabunda)
- 11:00 – 11:30 Uroczyste otwarcie konferencji (wystąpienia zaproszonych gości)
- 11:30 – 13:00 Wykady plenarne
- 13:00 – 14:00 Obiad
- 14:00 – 16:00 I sesja referatowa
- 16:00 – 16:15 Przerwa kawowa
- 16:15 – 18:00 II sesja referatowa
- 18:00 – 19:30 I sesja posterowa (przerwa kawowa)
- 20:30 – 00.00 Spotkanie integracyjne
28.04.2017
- 09:00 – 10:30 III sesja referatowa
- 10:30 – 12:30 II sesja posterowa (przerwa kawowa)
- 12:30 – 13:00 Zakończenie konferencji (rozdanie nagród za najlepsze referaty i postery)
- 13:30 – 14:30 Obiad
- 14:30 – Transfer do Rzeszowa
Dodaj komentarz