Interesuje Cię rzetelna wiedza z zakresu dietetyki? Szukasz dobrze zorganizowanych, ciekawych szkoleń? Koło Naukowe Dietetyków UR organizuje II Ogólnopolską Konferencję Studentów i Doktorantów – Medyczne Aspekty Żywienia Człowieka!
Jest to inicjatywa zaangażowanych studentów, których pasją jest propagowanie i pogłębianie wiedzy z zakresu żywienia człowieka i aktywności fizycznej. Konferencja naukowa obejmuje szereg wykładów, prowadzonych przez wysokiej klasy specjalistów w różnych dziedzinach, chcących podzielić się z uczestnikami swoją wiedzą i doświadczeniem, wypracowanym przez lata pracy i badań naukowych. Jest to również niepowtarzalna okazja dla studentów, mogących zaprezentować wyniki swoich prac. Na najlepszą pracę czekają fantastyczne nagrody!
Czego się dowiemy?
Pierwszy dzień Konferencji składa się całkowicie z wykładów, prowadzonych panelowo.
- Czym jest dieta cukrzycowa?
- Jak zdiagnozować nietolerancję pokarmową?
- Czy dieta ketogeniczna to autentyczna szansa na poprawę wyników sportowych?
- Czemu warto jeść zielsko?
Na te wszystkie pytania i setki innych odpowiedzi udzielą zaproszeni prelegenci. Konferencja składa się jednak z dwóch dni! 4 czerwca poświęcony jest na warsztaty tematyczne. Szkolenia poświęcone są m.in: rzadkim chorobom metabolicznym, dietetyce sportowej, żywieniu w onkologii, personal branding czy dietoterapii w cukrzycy.
Czy warto?
Oczywiście! Konferencja to fantastyczny sposób na pogłębienie swojej wiedzy z zakresu dietetyki. Pozwala spojrzeć na wiele jej aspektów, odkryć niebagatelne znaczenie żywienia w życiu człowieka. Słynne słowa Hipokratesa: Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem stają się życiowym mottem i celem wszystkich zebranych tam naukowców, doktorantów i studentów. Warto poczuć tę pasję!
Jak się zapisać?
Wszelkie informacje można znaleźć na stronie Konferencji. Tam również znajdziecie link do formularza, za pośrednictwem którego można zgłosić się i wziąć udział w wydarzeniu. Ponadto znajduje się tam dokładny terminarz, cennik, program prelekcji i warsztatów.
3-4 czerwca, Uniwersyteckie Centrum Innowacji i Transferu Wiedzy Techniczno – Przyrodniczej Uniwersytetu Rzeszowskiego, ul. S. Pigonia 1.
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych żywieniem, związanych z szeroko pojętą dietetyką, technologią żywienia i branżą sportową. Nie przegapcie takiej okazji! Miejsca są ograniczone! Nie może Was tam zabraknąć!