W kolejnym odcinku Kuchennego kącika zapraszam Was na kotlety de volaille.
Składniki:
- filet z piersi (kurczak, indyk) 360g
- mąka 30g
- jaja (2 szt.) 100g
- bułka tarta 160g
- olej
- masło 120g
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Filet z kostką umyć, osuszyć. Masło połączyć z posiekaną natką pietruszki, uformować wałeczek i schłodzić. Filet lekko rozbić tłuczkiem zwilżoną wodą, nadając kształt podłużnego liścia, oprószyć solą i pieprzem. W miejscu dzielenia się dużego filetu położyć mały filet, lekko rozbić. Ułożyć porcję masła wzdłuż filetu. Zwinąć brzegi filetu tak, aby zachodziły jeden na drugi, nadać kształt wrzeciona. Filet panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.









![W deszczu czy w słońcu – reggae w Rzeszowie zawsze się uda! [FOTO i 360]](https://mlodzi.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2018/06/DSC_9133-218x150.jpg)
![Neringa Siaudikyte zwyciężczynią Rzeszów Carpathia Festival 2018 [FOTO]](https://mlodzi.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2018/05/DSC_8944-218x150.jpg)
![Barwny Korowód na rozpoczęcie KultURaliów [FOTO][KONKURS]](https://mlodzi.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2018/05/33404525_1975414919436682_8727741667118940160_o-218x150.jpg)
![V edycja konkursu „Student ma talent” zdobyta przez Ewę Siembidę i Tomasza Jachyma [FOTO]](https://mlodzi.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2018/05/DSC_8481-218x150.jpg)
![Kariera IT z dużym sukcesem [FOTO]](https://mlodzi.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2018/05/IMG_6053-218x150.jpg)















