Naleśniki… doskonałe na śniadanie, deser czy kolację. Zapewne każdy z nas miał okazję jeść naleśniki w różnym wydaniu, ale czy jedliście naleśniki z twarogiem i cynamonem? Jeśli nie – koniecznie spróbujcie! ;)
Naleśniki z twarogiem i cynamonem
Składniki:
2 szklanki mąki
3 szklanki mleka
3 jajka
300 g twarogu
3 łyżki cukru
1 łyżka mleka
cynamon mielony
cukier puder
olej
Sposób wykonania:
Jedno całe jajko i dwa białka zmiksować na puch z jedną łyżką cukru. Dodać mleko, zmiksować, następnie dodać przesianą mąkę i połączyć składniki. Usmażyć naleśniki na oleju. Twaróg utrzeć z dwoma żółtkami, łyżką mleka, 2 łyżkami cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu. Posmarować naleśniki farszem i złożyć w kopertę. Obsmażyć naleśniki na patelni. Naleśniki podawać na ciepło posypane cukrem pudrem i cynamonem.
Smacznego!