Kuchenny kącik Karoliny – Zupa z kiszoną kapustą

Chcecie się rozgrzać? Jeśli tak, to Kuchenny kącik Karoliny zaprasza na zupę z kiszoną kapustą.

zupa

Zupa z kiszoną kapustą

Składniki:

300 g kiełbasy zwyczajnej

2 marchewki

1 pietruszka

1 mały seler

1/2 pora

1/2 natki pietruszki

3 ząbki czosnku

1/2 kg kiszonej kapusty

6 ziemniaków

2 cebule

1 sztuka kostki rosołowej

300 g boczku

kminek, sól, pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. W drugim garnku, do około 3 litrów wody, wrzucić pokrojoną włoszczyznę, kostkę rosołową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę zwyczajną i gotować, aż warzywa będą miękkie. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, boczek, czosnek i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać kiszoną kapustę wraz z wodą, w której się gotowała.

Smacznego!

zupaa

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o