I ogólnopolska Konferencja Naukowa Człowiek – Żywność – Środowisko

W dniach 27-28 kwietnia odbędzie się I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów Nauk Przyrodniczych Człowiek – Żywność – Środowisko. Konferencja odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Edukacji Ekologicznej UR w Iwoniczu.

Konferencja będzie miała na celu poszerzenie wiedzy z zagadnień dotyczących szeroko pojętej biotechnologii, technologii żywności, a także wpływu środowiska i różnych czynników na zdrowie i funkcjonowanie organizmu ludzkiego.

W konferencji mogą brać udział studenci, doktoranci i pracownicy naukowi (do 35 roku życia). Udział w sympozjum oprócz uczestników z Polski, wezmą przedstawiciele z wielu krajów europejskich: Belgii, Szwecji, Niemiec, Grecji, Słowacji, Słowenii, Czech, Serbii, Chorwacji, Rumunii, Ukrainy i Rosji. Warto zaznaczyć, że konferencję zaszczycą swoją obecnością światowej sławy profesorowie: Patrick Fickers (Belgia), Volkmar Passoth (Szwecja), Vladimir Mrsa (Chorwacja), Andrzej Sybirny (Polska, Ukraina), Danuta Kołożyn – Krajewska, Grażyna Jaworska.

Spotkanie zostało zorganizowane przez SKN Technologów Żywności „FERMENT” działające na Wydziale Biologiczno-Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego.

Plan konferencji:

27.04.2017

  • 7:30 – 20:30 Rejestracja uczestników (Iwonicz)
  • 9:00 – Transfer z Rzeszowa do Iwonicza (przystanek PKP/PKS Wagabunda)
  • 11:00 – 11:30 Uroczyste otwarcie konferencji (wystąpienia zaproszonych gości)
  • 11:30 – 13:00 Wykady plenarne
  • 13:00 – 14:00 Obiad
  • 14:00 – 16:00 I sesja referatowa
  • 16:00 – 16:15 Przerwa kawowa
  • 16:15 – 18:00 II sesja referatowa
  • 18:00 – 19:30 I sesja posterowa (przerwa kawowa)
  • 20:30 – 00.00 Spotkanie integracyjne

28.04.2017

  • 09:00 – 10:30 III sesja referatowa
  • 10:30 – 12:30 II sesja posterowa (przerwa kawowa)
  • 12:30 – 13:00 Zakończenie konferencji (rozdanie nagród za najlepsze referaty i postery)
  • 13:30 – 14:30 Obiad
  • 14:30 – Transfer do Rzeszowa
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments