Kuchenny kącik Karoliny- Knedle z borówkami

Jeśli chcecie poczuć smak odchodzącego lata, to zapraszam Was na knedle z borówkami.

Składniki:

40 dag twarogu
40 dag mąki
żółtko
sól
1 szklanka mleka
1 kg borówek
śmietana
cukier

knedlee

Sposób wykonania:

Twaróg rozgniatamy w misce, dodajemy żółtko, mąkę i tyle mleka, żeby składniki dobrze się połączyły. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm i kroimy w kwadraty.
Borówki myjemy, suszymy i zawijamy w ciasto, formując knedle.
W garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. Knedle gotujemy 3-4 min. Gdy wypłyną na powierzchnię wyjmujemy łyżką cedzakową.
Gotowe knedle polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o